söndag 8 november 2009

Fina morfar

Min morfar är så himla fin. Han är utomordentlig, han är för snäll för sitt eget bästa, han är världens bästa morfar och troligtvis en av de bättre människorna som finns i denna värld.

När han var liten räddade han en kompis liv, han ställer ALLTID upp på människor som han knappt känner, han jobbade förra året extra för att hans exfru (min mormor som lämnade honom för en annan man för en 40 år sen) ville åka på bridgeresa men hade inte råd. Så då tog han på sig extra jobb (alltså jobb som han får betalt för, inte det obetalda jobb han gör dagligen ute i skogen för att hjälpa sin son med sitt jordbruk. Nämnde jag att han är 86 år?) för att tjäna ihop lite pengar som han gav till henne så att hon kunde åka.

Min morfar är en fenomenal människa och en av de absolut viktigaste människorna i mitt liv, alla gånger. Han är barnens morfar också, han är den morfar som deras riktiga morfar aldrig kommer kunna vara.

With that said, min morfar har inte mycket smak. ;-) Vilka förändringar vi än har gjort i huset har enligt honom varit till det sämre. När vi målade över en svartblommig tapet från typ rusta med en underbar blå nyans så var det hemskt. När vi tapetserade över en trist svartblommig (ja, igen) tapet med underbara "Eldblomma" av Josef Frank, så var det riktigt dumt gjort.

Nu vågade jag erkänna att vi i köket ska byta ut det bruna "lantliga" kaklet med motiv av typ ax och olivolja, som ser ut att komma från 80-talet, och han tittade på mig som om jag vore från en annan planet? "Det där kaklet? Byta? Nej, det kan ni inte göra. Det är ju jättefint. Det får ni inte göra."

Och eftersom han sitter på en stol i mitt kök och är lite trött efter att ha sågat ett träd som fallit in på vår tomt till ved, näns jag inte säga att det är jättefult. Så jag skrattar lite och påpekar att det väl har blivit rätt ok i de andra rummen i alla fall? Trots att jag enligt honom har lite knasiga idéer? Och jo, det blev väl ok. Men modernt är det inte! För modernt är det med såna där mörka tapeter med mycket mönster på, och dessutom har de rea på Rusta, bara 39 kr rullen. Ska jag inte köpa tapeter där?

Han är himla fin. Men vi delar inte precis inredningssmak.

Inga kommentarer: