tisdag 24 november 2009

Cupcakes

Gud vad jag hatar ordet "Cupcakes". Det är som att det får förkroppsliga alla dessa timmar och dagar som går åt för att kvinnor ska stå och dekorera bakverk. Vuxna människor som pillar med silverkulor och pastellfärgad kristyr och sen ägnar timmar åt att lägga upp dem snyggt och fotografera dem.

Jag blir så förskräckt: har man inget vettigare för sig?

Klart man får baka. Klart man får tycka att det är skitkul. Men det är lite märkligt att nästan ingen verkar ens fundera över att man kanske gör detta för att det är en stor trend. Man kanske kan stanna upp en sekund och fråga sig själv: är den här mängden tid och den här mängden pengar vettigt att lägga på lite upphaussade muffins?

Det är inte bara cupcakesen i sig. Det är hela den här hemmatrenden. När alla ska leta reda på möbler och måla dem lite gulligt. När vi har prickar och ränder och retro och vintage och alla fotar och visar för det är ju så sabla viktigt att ha det fint och vackert och puttinuttigt hemma.

Hell, jag faller själv för det. Jag renoverar och sen tar jag kort för att lägga upp på internet. Och någonstans där slår det mig hur tja... absurt det är. Kan ni tänka er att för 10 år sedan ha stått och tagit kort på en skål på sitt vardagsrumsbord för att sedan lägga upp på en hemsida där alla andra har lagt upp bilder på sina blomkrukor och örngott? Knappast va?

Nåja, jag är åtminstone på någorlunda rätt sida vanvettet. Så länge jag inte börjar göra cupcakes.

5 kommentarer:

jänet sa...

...men du bakar fina tårtor, med en massa figurer och pillerier på. det får man göra då? ;)

Ellen sa...

Ha ha ha ha ha. Jag tror inte att någon skulle klassa mina tårtor som varesig fina eller pilleriga. ;-) Dessutom sker det två gånger per år: vid ungarnas födelsedagar.

Men tja... tack för att de fick kallas "fina". :-D

(Och jag skriver ju att jag själv faller för det)

Unknown sa...

"Jag blir så förskräckt: har man inget vettigare för sig?"

Du bloggar om hur det smartar i ditt underliv samt huruvida din lugg ar bra eller inte?

Ellen sa...

Carl - jag har en fråga till dig längre ner. Har du sett den?

Veronica sa...

För att inte tala om scrapping... Tycker förövrigt det nästan är lite läskigt att du skriver ungefär samma som jag tänkte när jag häromkvällen hamnade på en sida om just cupcakes.