onsdag 29 december 2010

Renoveringsteamet, firman som inte vill ha kunder.

Vi ska ju renovera kök och bygga om en dörr och lite sånt nu i januari/februari, så nu börjar jakten på en hantverkare. Eller flera, för den delen. Det irriterande är att det är samma firma som annonserar överallt och hos dem har vi blivit svartlistade. Nu kanske ni undrar hur man kan bli svartlistad hos ett företag som lever på kunder och att ha nöjda sådana? Ja, det undrade vi också. Renoveringsteamet (som företaget heter) har dock en strikt "vi behöver inga nya kunder om vi inte gillar dem av någon anledning"-policy, något vi fick erfara förra hösten.

Jag skickade nämligen ett mail för drygt ett år sedan och frågade om de kunde tapetsera om vårt kök. Till svar fick jag:

"Ellen

Du har tidigare frågat oss efter pris på att renovera dit badrum.


Jag har svarat dig och du har varken svarat eller meddelat oss ditt namn, adress eller telefonnummer som vi frågat efter så vi är absolut INTE intresserade av att utföra någonting hos dig. Ej heller ge dig prisuppgoft på nåt arbete.


mvh// Torbjörn
RenOveringsTeamet"

 Mysko? Eh ja. Särskilt eftersom jag svarade med namn och adress och de kom ut och undersökte vårt badrum. Sedan glömde de lämna en offert, varpå jag fick stöta på dem. Till sist fick vi en offert och vi tyckte inte att den var bra så vi kontaktade dem inte igen. End of story. Trodde ju jag. Men tydligen inte, eftersom de nu absolut INTE är intresserade av att göra något jobb åt oss. För att jag inte hade svarat. Vilka det var som hade Renoveringsteamets logga på kläderna och besökte vårt badrum, det vågar jag inte riktigt tänka på. Tur att vi har flyttat nu i alla fall, ifall det nu var förklädda inbrottstjuvar...


Tydligen kan det gå så bra för ett företag att de inte behöver bra rykte, nöjda kunder eller ens nya kunder. Man får ju vara glad för deras skull om inte annat. De måste verkligen ha pengar att strö omkring sig om de har råd att behandla eventuella kunder på det här sättet.


Nu fortsätter jakten på en bra och billig hantverkare i Närke. Några tips?

26 kommentarer:

Moa sa...

Men ååh! Hur lyckades du hålla dig från att inte svara och skriva det du skrev i detta inlägg? Jag hade inte kunnat lägga band på mig själv!

Ellen sa...

Jag gjorde ju typ det. Fick ett goddag yxskaft till svar. Idioter.

Linus sa...

Hej Ellen.
Läste just din kommentar ang Renoveringsteamet och ja, jag kan bara dela din uppfattning.
Vi levde i den tro att vi beställt ett jobb av dem, hade köpt in material och bokat upp andra resurser när ett mail dyker upp:

Det har kommit in så mycket beställningar till vårt företag de senaste dagarna så vi tvingas
härmed dra tillbaka vårt prisförslag som skickades till dig förra veckan.

Vi har inte kapacitet att ta in mer våtrumsarbete innan sommaren, och därför
vårt beslut.

lycka till med din renovering

mvh// RenOveringsTeamet i Sverige AB
Torbjörn Sohlberg

Man kan ju tala om att "bränna broar" och mitt samtal med Torbjörn strax efter att jag läst mailet innebar nog att vi aldrig kommer ha någon framtida kontakt med Renoveringsteamet.
Vet du om man kan varna andra för detta företag på något bra sätt? Vill du diskutera det så hör av dig, jag kollar av din blogg och ser om du är intresserad.
Lite trist är det för jag jar förstått att de har väldigt många bra hantverkare som är anslutna till dem.

Mvh

Linus

Ellen sa...

Hej Linus! Tråkigt att se att fler har blivit nonchalant bemötta av Renoveringsteamet. Jag vet inte riktigt om jag orkar uppmärksamma det mer än att blogga om det. Det är rätt många som har sökt på Renoveringsteamet och kommit hit, så jag hoppas att de blir varnade!

Linus sa...

Hej Ellen.

Jo jag förstår om orken tryter när man råkar ut för företag som Renoveringsteamet.

Själv nöjer jag mig med att konstatera att de (Renoveringsteamet) har ökat på sin annonsering ute på nätet rejält de senaste veckorna. Kan bara tolka det som att de har börjat få dåligt med jobb.

Dessutom hör jag från flera håll att hantverkare slutar att sammarbeta med dem då de får lite eller dåligt betalt.

Mvh

Linus

Anonym sa...

Hejsan !! så vad ni upplevt om Rnoveringsteamet i sverige ab. Och jag måste bara pusta ut och tycka att ni hade riktig tur som inte gjorde affärer med dom. För det första så drivs renoveringsteamet av en obildad typ som inte vet vad en hammare är och om man kollar lite närmare så ser man att det är en tant på ca 60 år som står som VD och Torbjörn har näringsförbud med skatteskulder och får inte bedriva verksamhet eller teckna avtal. Så slutsumman av det hela är att det är ett blufföretag som snappar åt sig ROT pengar och lurar folk helt enkelt.

Och att dom inte kunde utföra något jobb beror på att folk slutar jobba där när dom får jobb på en riktig byggfirma eller inser att det bara är bluff med allt.

Anonym sa...

Jag hörde att han som har den firman
är en gammal skoförsäljare det kan inte vara
bra att ha med dom att göra då kan dom inte ha någon utbildning på det
dom sysslar med
En typisk lycksökare som inte borde få finnas på marknaden

Anonym sa...

VARNING VARNING!!!

Nu har även vi drabbats av renoveringsteamet.
Vi svarade på en annons på blocket där renoveringsteamet
påtalar att man har svensk kvalitet och vad får man, några hobbysnickare från litauen som gör ett uruselt arbete till svenska priser.

Anonym sa...

VARNING VARNING är bara förnamnet på den här firman.Vi bestämnde oss för att renovera vårat badrum så vi började att kolla efter hantverkare med behörighet.Vi kollade annonser på blocket och dagstidningar vi fastnade för en bra blocket annons från renoveringsteamet men innan vi kontaktade företaget så googlade vi lite och hamnade här och det var en herrans tur. vi kollade upp företaget lite närmare och vi hittade två fall som har hamnat i tingsrätten och dom är till och med svartlistade hos råd&rön.Tack gode gud att vi kollade på denna blogg.

Anonym sa...

Såhär i renoveringstankar kan jag bara säga TACK!!!

Jag bor också i Närke och kommer tack vare era kommentarer välja ett annat bolag. Glad påsk på er!

Anonym sa...

Vi har också haft problem med Renoveringsteamet. God man till handikappade sonen anlitade dem två gånger. Torbjörn räknar inte på jobb på vanligt vis utan tar timpenning rakt av på allt med rotavdrag och allt materiel Dessutom penslar, roller och sprutflaska för att vattna ner tapeterna. Bara en sån sak! Killarna skulle dessutom sova i lght!!! Det blev sen bråk mellan dem och Torbjörn och de gav sig av. De fick nog de också och drog! Så nu får vi renovera klart själva åt sonen. Jobbet var inte ens halvgjort. Hur gör man för att få bort det där företaget? Det gick inte att polisanmäla det försökte jag men det var inte polisens sak med fuskrenoveringsfirmor. Någon som vet?

Anonym sa...

Ring Martin Timell så får ni nog slut på eländet.

Anonym sa...

Tack för tippset.
Vi ringer och kollar.

Anonym sa...

Vet att de söker arbetare som de endast betalar 75 kr/tim. Känner en kille från Litauen som jobbat tre månader och inte får betalt för jobbet. Torbjörn vägrar upprätta skriftliga anställningsavtal eller överenskommelser på timlön... / Kalle

Anonym sa...

Detta är helt otroligt att en sån här idiot får hålla på,han är svartlistad hos råd&rån och har en gammal tant som målvakt hoppas verkligen att någon anmäler det här så kallade företaget till fuskbyggarana.

Anonym sa...

Ha Ha! Nu har han även kronofogden hack i häl.

Anonym sa...

Fuskbyggarna 13/3

Anonym sa...

Torbjörn Solberg är Renoveringsteamet, resten är tillfällig personal som ingen annan vill anställa, men Ingen stannar ändock länge hos firman! Han blåser kunder genom att påstå det genuina i Renoveringsteamet, bla bla samarbete med andra bla bla många nöjda bla bla........Vad är bra med dem???! -Att skicka in dagens ros i dagspressen ÅT SIG SJÄLV och skriva under med fingerat namn? Att lura anställda på sista lönen? Betala viss del av lön genom reseersättning istället ? Här kan listan bli lång, MEN undvik skohandlaren (et är vad han är egentligen) eller förlåt SKOJAREN!!!

Anonym sa...

Renovberingsteamet är inget byggföretag:
Det är en arbetsförmedlare för arbetskraft från öststaterna.

Anonym sa...

Det var inte kul att få se företaget som man själv har anlitat i fuskbyggarna.

Vi kommer att anlita besiktningsman för att kontrollera konstruktion och elarbeten som samma person från företaget har utfört (ELBEHÖRIG eller ej det är frågan)

Anonym sa...

Tittade på programmet FUSKBYGGARNA OM RENOVERINGSTEAMET. Kan man inte se skillnad på flytspackel och grovbetong har man inte i branchen att göra.

Anonym sa...

Vem ger Torbjörn Sohlberg rätt att förstöra folks liv?

Anonym sa...

Dagarna efter Fuskbyggarna så kunde man läsa på asets hemsida och FB att han minsann var seriös... Säger bara stackars de drygt 1200 kunder som företaget säger sig ha gjort jobb för...En besiktning är nog milt sagt på sin plats.

Anonym sa...

Nu har han satt ut dagens blomma till sig själv igen.Snacka om att vara oseriös. PATETISKT!!!!

Anonym sa...

Enligt deras hemsida ska dom finnas i örebro, värmland, södermanland, västmanland och stockholm men var får man tag i dom har försökt att finna adresser och telefonnummer men dom verkar bara vara i örebro.Det är bara som allt övrigt när det gäller detta så kallade företag bara skitsnack.

Anonym sa...

Ska själv upp i tingsrätten mot Renoveringsteamet och Torbjörn Sohlberg efter att dom skulle utföra enklare snickerier totalförstör vårat hus.
Efter att riktiga hantverkare åtgärdat alla deras misstag så slutade den fakturan på ca 400.000kr
Så för allt i världen anlita INTE detta bluff företag.