tisdag 21 december 2010

Spiken i kistan.

Min kära make brukar säga att om vi någon gång hamnar i vårdnadstvist så behöver han bara ge familjerätten min bloggadress och så kommer han få ensam vårdnad på stört. Jag är - tyvärr - smått benägen att tro honom. Men vad fan, ska det va så ska det va, så nu till det värsta erkännandet någonsin:

Jag låter inte barnen sätta upp sitt pynt i granen.

Jag vet. Omajgadd liksom. Nej men på riktigt, om de gör något som faktiskt är fint, som vi tycker är värt att spara - då åker det upp någonstans. Men inte i granen. Granen är helig och det är troligare att jag köper en egen gran till dem att ha på sitt rum än att jag låter russinskrynliga smällkarameller i grällrosa åka upp i toppen.

Nu har de inte tagit med sådär mycket pyssel hem. Emmy har gjort några glitterkort som står i hallen, Noa har gjort en tomte som är uppsatt bredvid och i övrigt är det inte så mycket. Men det kommer ju, det vet jag. Det vittnar alla om, jag minns väl själv mina sorgliga kreationer som jag drog hem under åren. 20 år senare sitter man och tittar på en pappersbit och bara "Eh... en ängel kanske? Utan vingar?" och så slänger man i princip allt.

Därför gör vi våra barn en tjänst och slänger det mesta redan nu. Sparar bara det fina, det bra, det som faktiskt föreställer något. Men upp i granen åker det som sagt inte. Hör ni det, familjerätten?

8 kommentarer:

JsN sa...

Min mamma körde dubbla granar! Och det bästa är att jag var vuxen innan jag fattade att det var för hennes skull och inte för vår!

Mor Grön sa...

Föreställer nåt? Du är ingen älskare av modern konst det hör man.

Men jag vill också ha min gran fred. Ungarna får fulpynda en skevgranstackare uppe i sitt rum. Allt pynt hänger på ena sidan i barnhöjd -typ 7 kulor på varje gren - och baktill är det kalt.

Min gran rör de INTE!

Jennie sa...

Barnen får hänga sitt längst ner. Jag tycker inte att det stör. Kanske gör mina barn bara fina saker? ;)

Fö tror jag inte ett ögonblick på Pelles teori. Tvärtom. Har du inte värre skelett i garderoben än de du luftar på bloggen får nog Pelle börja blogga själv om han ska ha en chans!

Rockabillan sa...

Jag är likadan...

Vår tvååring hängde allt pynt på samma gren. När hon inte tittade ändrade vi om. Än så länge kan hon inte protestera mot såna tilltag ;-)

leos mamma sa...

jag trodde inte heller att jag ville ha barngjort pynt i granen, men jag hittade en drös som leo gjort på dagis och hängde upp det. det blev faktiskt jättefint! men det hjälper kanske att det går i rött och vitt och därmed passar in bland allt det andra? :)

vi kommer nog ändå ha dubbla granar nästa år, en uppe och en nere. den uppe kommer barnen få pynta helt själv, men då är det mer för att jag tror det är roligt att få klä en gran helt själv utan att mamma flyttar på tretton av de fjorton kulorna man hängt på samma gren ;)

Ellen sa...

Ja, de kan få ha en gran i sitt rum som de dekorerar. Det är jag helt med på. Det är en bra lösning som gör att jag slipper en ful gran mitt ijulhärligheten. ;-)

Sofie sa...

Haha, det påminner mig om jularna hos mina föräldrar, där jag varje år bråkade med min lillasyster om att vi INTE skulle hänga upp hennes fula julpynt från lekis. Det var inte ens så att hon tyckte sakerna var fina (vi var rätt gamla...) utan det var enbart för att jävlas som hon envisades med att hänga upp dem på de "bästa" platserna. Varje år slutade det likadant - jag gömde grejerna, min syrra hängde tillbaka dem, vår mor fick mäkla fred och beslutade att ängeln med sneda vingar och tomten med tomma djävulsögon fick hänga längst bak där de inte syntes.

Veronica sa...

Jag har inte hjärta att ta bort de lila-svarta/blå-svarta smällkaramellerna A stolt kommit hem med och genast hängt upp i granen (som förövrigt inte ens fått ljus uppsatt i sig ännu). Fast han frågade faktiskt om han fick öppna de redan nu (skumtomtarna inuti lockar), så det kan vara en lösning...vara "snäll" och låta honom göra det. Blir inte så mycket kvar att hänga upp efter det. :-D