torsdag 9 december 2010

Värdelös och oälskad av alla.

Jag tycker ju förvisso att det är Jättebra att ungarna älskar sin förskola. Det tycker jag verkligen. Jag får ont i magen när jag läser om barn som fejkar sjukdom eller får panik bara för att de inte trivs med sin förskola. Så; Jättenöjd, verkligen!

Men alltså, någon gräns måste det väl ändå finnas? Idag började Noa gråta när han såg mig. Gråta! "Jag vill inte åka hem, jag vill stanna längre! Snälla, måste jag åka hem?!" hulkade han fram. Efter att ha mutat med Kalle Kunskap-spel efter hemkomst fick jag med mig barn 1 ut i bilen. Dags för barn 2. Hon började förvisso inte gråta, men ställde sig i ett hörn med ryggen mot mig och fnös "Jag vill inte åka hem! Jag vill vara här! Jag vill leka mera!" Henne fick jag muta med russin för att få ut till bilen. Såna stunder känns det bra att jag har en unge till i magen. Med den har jag åtminstone 1.5 år på mig innan den börjar förskolan och börjar gråta när jag kommer och hämtar.

Det känns - minst sagt - rätt så värdelöst att hämta barnen klockan 15 när de inte vill åka hem och jag  skulle behöva tiden till annat. Så varför jag gör det?

Tja, det är ju inte bra med för långa dagar på förskolan. Det har man ju läst...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker du inte om att vara med dina barn?

Ellen sa...

Anonym - jo. Men de tycker tydligen inte om att vara med mig.

Vad är det för jävla efterbliven kommentar förresten?

Anonym sa...

Du verkar ju inte tycka om att vara med dem eftersom du vill förvara dem längre på förskolan och på så sätt frigöra mer tid där du slipper barnen.

Ellen sa...

Wow. Läsförståelseproblem much? :-D

Sigrid sa...

Usch, jag vet precis hur det känns.. Sixten säger aldrig ens hej utan hans stadiga hälsningsfras är "mera förskola mamma!". Nu går det oftast helt okej ändå för personalen förbereder honom mer nu och brukar tom. ha klätt på honom när jag kommer men innan det så sprang han iväg med mig, som hade Svante på magen i sjalen, efter. Utbrott utbrott. Ibland känner jag bara att följ inte med då om jag är så hemsk att vara med! Även om jag såklart är jättetacksam att han älskar förskolan, så är det rätt dubbelt :/

Sigrid sa...

Och angående den anonyma (naturligtvis) kommenteraren(? haha säger man så?) så är det väl en såndär anti-förskolefanatiker som tycker att man är en dålig mamma för att man inte har dem på sig 24 timmar om dygnet.. Och därför läser in skit hos alla vars barn älskar förskolan. För ett barn kan väl inte älska förskolan om de har ett bra hem? Suck.