onsdag 25 april 2012

Gissa vem...

...som är anmäld till klubbhopptävling om någon vecka? Jo, this girl!

Jävlar vad nervös jag är redan nu. Jag? Hopptävling? Nu? Jo, det är bara 80 cm höga hinder och ja, de flesta andra som är med är ju inte proffsryttare heller. Ingen av dem är det, om vi ska vara såna. Men ändå, nervositeten!

Ska jag vara ärlig så är jag främst orolig för att bli helt tävlingsgalen och vinstsugen. Jag "tenderar" att bli sån. Det är därför jag alltid vinner på Singstars till exempel; inte för att jag är bättre på att sjunga, utan för att det är så viktigt för mig att vinna. Det kallas visst att vara "en typisk vädur" om man tror på sånt, men jag lutar åt att den korrekta termen är "en jobbig jävel". Jag är rädd att jag, när jag väl är inne på banan, kommer bli som jag var som ung: besatt. Jag brukade knappt andas för att all min energi gick åt att komma runt banan så snabbt som möjligt, och en gång gick jag omkull med hästen och kunde bara fokusera på ifall jag hann komma in i mål innan vi stupade eller inte. (Det hann vi inte tyvärr.)

Det är ju en sak att flänga runt på banan i hög hastighet och högröd i ansiktet när man är 15, men när man är närmre 30, småbarnsmorsa och "vuxen"? Inte lika okej tror jag. Då ska man ju rida runt lite sakta, ta det lugnt, fokusera på upplevelsen, inte bry sig om ifall man kommer sist eller först. Ha! Dubbel-ha! Jag tror inte jag har det i mig. Och DET oroar jag mig nog mest för, det här att göra bort mig på grund av min makalösa tävlingsinstinkt. Plus att ramla av, det oroar jag mig också för. Och att vägra ut mig, rida fel väg eller riva alla hinder.

Och allt annat jag kommer hinna fantisera fram innan det "äntligen" är över och jag vet ifall jag överlevde eller inte.


4 kommentarer:

Anna A sa...

Nej nej nej! Om man vill fokusera på upplevelsen -vilket förstås är helt i sin ordning- då tävlar man väl inte? Klart man vill vinna om man tävlar, annars finns det ju ingen anledning att vara med.

Du ska se att det blir riktigt rafflande, med vuxna som gömmer varandras hjälmar och försöker dra tappskor på andras hästar...

Lycka till! Du kommer att spöa dem allihop.

Johanna F sa...

Ellen, jag måste fråga; skriver du ur dig en sån här text "oredigerat"? Du skriver så otroligt bra! Jag förstår att du lever på din formuleringskonst :)

Lycka till på tävlingen!

Ellen sa...

Oj, tack! Ett sånt här inlägg (dvs ett helt vanligt vardagsinlägg) skriver jag rakt av på 2-3 minuter ungefär. De lite längre, mer välformulerade inläggen skriver jag också alltid oredigerat och rakt av, men då kanske det tar 10 minuter istället.

Jag är inte mycket för att skriva om och till, utan det som kommer ut är det som blir. Vilket ibland märks tydligt! :-D

Tjockalocka sa...

Ah... är det så du kör på Rumble? ;-))) *jag klår dig såsmåningom*