måndag 23 april 2012

Nu ni! Nu tänker jag stöööööra mig!

Here we go, störfest deluxe:

- Folk som bjuder på middag och inte ställer fram salt på bordet. Jag vill inte behöva be dig om saltet eftersom det då blir tydligt att jag tycker att du saltat för lite. Låt mig smygsalta, tack! Ännu värre: de som VÄGRAR ta fram salt, för att det är "precis rätt mängd salt nu". Eh, låt mina smaklökar bestämma det tack.

- Barn. Jag brukade älska barn, jag var till och med en sådan som typ följde efter främmande ungar i affärer. Att föräldrarna inte ringde polisen var nog bara ren tur om jag ska vara ärlig. Men nu? Sen jag fick egna barn? Avskyr ungar. Inte mina då, och inte de barn jag känner, men barn rent generellt? Förfärliga! Förskräckliga! Usch.

- Mensskydd. Finns inget vettigt. Och nej, våga inte tipsa om menskopp.

- Kvinnor som är upplysta och feminister och därför låtsas stå över precis allt som förknippas med oupplysta "våp". De tränar inte för att gå ner i vikt, nej de tränar för att bli starka. Att träningsrushen inträffar just när de gått upp i vikt, det är ju bara en ren slump. Och de har så klart inte långt vackert hår för att det är überkvinnligt och typ DEN STÖRSTA symbolen för kvinnlighet. Nejdå. De har det bara som ett statement mot patriarkatet. Så klart. Och så ser de ner på kvinnor med push up och smink en masse, för herregud vad de gör sig till. Anpassar sig. Våp som inte fattar att man tränar för att bli stark och om man nu lyckas gå ner några kilon på kuppen så är det ju en ren slump och inte alls målet. Sluta hyckla för fan, ingen blir ju lyckligare av att ni låtsas?

- Fula visitkort.

- Folk som behandlar olika matgrejer som gift. Ursäkta men du är inte ALLERGISK mot socker, du dör inte ifall du råkar få i dig potatis på en konferens. Och fett är inte heller giftigt, snabbmat ger dig inte cancer på stört och om du inte är hyperallergiker så tror jag att du klarar av att leva i den här världen utan att kola vippen av vanlig jävla mat. Har lust att dänga dem i huvudet med en kostpyramid och visa att det faktiskt inte finns en dödskallemarkering på varesig smör eller pasta. Tänka sig?! Och don't get me started på var gränsen går för att beställa specialmat. Vegetarianer, fine. Tycker jag. Allergiker, fine. Lchf:are? Atkinsare? Raw Food:are? Kräsna? De som går på soppdiet? Var går gränsen liksom?

- Människor som förkroppsligar uttrycket "skriver man om en synål är det en enögd jävel som tar åt sig". Äter du lchf? Betyder inte att det ovanstående handlar om dig. Har du barn? Det är säkert inte dem jag avskyr. Tränar du för att bli just stark? Kul för dig. Osv osv.

- Folk som bor i vackra hus men inreder det fult pga att de inte har någon smak. Det är ett sånt slöseri! Köp ett fult mexitegelhus om ni ska inreda det med ekkök med köksö och rostfri kyl. Gillar ni blommiga tapeter från Rusta ihop med möbler i bok från Mio? Härligt! Men snälla, kör det i ett radhus någonstans. Inte i ett vackert putsat 20-talshus med uppväxt underbar trädgård. Okej? Det är så sorgligt.

- När folk berättar spökhistorier och de som lyssnar uppmuntrar och sväljer allt och blir rädda. Man bara: ni står framför en vuxen människa som tror på spöken. "Lite" ifrågasättande kanske vore på sin plats?

- Män som låter sina intressen gå före familjens. Ideligen. Alltid. Och kvinnorna som finner sig i det och skjutsar och hämtar medan maken är iväg och förverkligar någon dröm från ungdomen, som han bara måste se till så att den blir till verklighet just nu under småbarnsåren!

- Mens överhuvudtaget. Det enda jag vill är att slippa skiten för all framtid, utan att riskera cancer eller annan skit pga hormoner och utan att behöva hamna i klimakteriet ifall jag nu skulle hitta någon som ville karva ut mina innersta ladyparts ur kroppen.

Nämen sådär då. Något ni vill go all enögd jävel över? Go ahead!

/Nöjd och ostörd.

10 kommentarer:

Lisa sa...

"Folk som bor i vackra hus men inreder det fult pga att de inte har någon smak. Det är ett sånt slöseri! Köp ett fult mexitegelhus om ni ska inreda det med ekkök med köksö och rostfri kyl. Gillar ni blommiga tapeter från Rusta ihop med möbler i bok från Mio? Härligt! Men snälla, kör det i ett radhus någonstans. Inte i ett vackert putsat 20-talshus med uppväxt underbar trädgård"

Bang! Right on target!

presens sa...

Jag vågar vägra mexitegel! (Så jag har mitt ekkök och mina rostfria kyl/frysar och min "självrengörande" ugn i en ful skolåda från slutet av 60-talet...)

/Enögd

Ting sa...

Haha!
Strong is the new skinny.
DE stör jag mig på.
För det enda de egentligen vill är ju att bli smala.

Tjockalocka sa...

HAHAHAHA!

Malinka sa...

Ursäkta då att jag inte är salttokig och alltså inte ställer fram saltkaret!

(Du har verkligen valt ett vitt fält för potentiella synålar!)

Anonym sa...

Håller inte med om smakkommentaren. Däremot tycker jag att man bör inreda i en stil som passar huset, men det är fullt möjligt att göra fult eller fint. Det finns ju säkerligen folk som tycker att ni har ful inredning också, etc etc.

Och angående kvinnor som beter sig som du säger: bang on target! SJUKT trött på såna människor också! Kan du inte skriva ett helt inlägg om det, snälla? :-D

Anna A sa...

Hata mens, hata mensskydd. Jag använder menskopp och det är ju precis lika värdelöst som alla andra mensskydd. Inte värdelöst på samma sätt, men likväl lika värdelöst. Det är dock värdelöst på sätt som passar min kropp bättre, så jag kör på det.

Och fula visitkort. Jamen YES på den! Vem vill anlita någon med ett fult visitkort? INGEN!!

Anna sa...

Jag HATAR dom som saltar maten innan dom ens har smakat den. Det om något är otrevligt!
Hoppas åtminstonde att du smakar först på maten innan du saltar.

Ellen sa...

Åh, enögdisar! ;-)

presens - så länge du inte förstör ett vackert hus med helt fel inredning så. ;-) Fel tid etc etc.

Anonym - ja, alltså jag har ju inte särskilt bra smak. Det jag menar är mest att folk kör på med sin stil utan att ta någon hänsyn till det hus de bor i. Hatar! Och jo, ett helt inlägg kan säkerligen komma om det.

Anna - om det är potatis, så jo. Jag måste ha riktigt saltad potatis för att kunna äta. Kött, soppor, gratänger och sånt smakar jag självklart av innan. Men potatis måste jag som sagt söndersalta. :-)

AK sa...

http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2012/april/det-jag-varderade-hogst-har-hamnat-i-skymunda.html AAAHAHAHAHAHAHAHAHA