onsdag 14 oktober 2009

Universitetsundranden

Jag letar vidareutbildningar. Hittills har jag hittat flera som är intressanta, men få som jag är behörig till. Och de jag är behörig till (t.ex. masters i PR, kommunikation och medier) känns inte helt hundra.

Varför hittar jag ingen vidareutbildning som säger:

"Hej! Välkommen hit du som inte riktigt passar in i arbetslivet, utan för alltid (eller för åtminstone två år framåt) vill stanna i universitetsvärlden. Du som fick MVG i alla ämnen och nu inte riktigt kan hävda dig i verkliga livet eftersom man inte får betyg på jobbet. Du som inte klarar av kolleger, att ha chefer eller fasta arbetstider. Vi erbjuder dig här sovmorgnar (för ingen föreläsare vill vara på universitetet tidigare än klockan tio), massor av arbetstid sena kvällar (för på dagarna vill du umgås med dina barn) samt en känsla av att äntligen slippa bry dig om sociala koder i fikarummet. Brains over social kompetens liksom.

Så är du socialt inkompetent, prestationsinriktad, a bit of a besserwisser samt oförmögen att lyckas utanför studiernas värld, välkommen till oss. Huvudämne väljer du helt själv. Men det är mycket argumentationsteori.*"

Jag skulle söka den direkt!

*(Nej, alltså. Egentligen var det väl inte så väldigt relevant det där med argumentationsteori. Men det var tvunget att vara med på ett hörn. Roligaste kursen ever.)

2 kommentarer:

En Lisa... sa...

Ser att ni ska flytta, ni också! Här går fryttlasset imorgon och jag är sjukt sugen på att packa ned mig sjävl i en av lådorna om så bara för ett litet, litet break.

aequinoxia sa...

Ja! *skriver in mig direkt*