torsdag 30 december 2010

Årssummering

Nu är året slut. Hejdå förbannade helvetiska 2010. Imorgon är det sayonara forever och om jag inte hade varit i det "välsignade tillståndet" (lätt en man som kom på det uttrycket) så hade jag halsat skumpa like it was... några år sedan. Men vi ska väl inte säga hejdå utan en tillbakablick? Nejdå, så klart inte. Här kommer det en!

I januari så mådde jag dåligt. Det var ungefär bara det. Jag mådde så otroligt dåligt, jag var så nere och under isen och deprimerad att jag aldrig har varit med om något liknande. Nu i efterskott är det så tydligt att det var jobbet som var den tjocka isen som jag stötte mitt blonda huvud emot, men då var det svårt att se någon lösning. Jag hade lugg dock och var rätt så snygg i det.

I februari mådde jag lite bättre och passade därmed på att dissa lite människor. Malin Wollin, bland annat. Men så skrev jag också ett inlägg om Anna Wahlgren, och med tanke på att hon rätt nyligen publicerade en krönika som handlade om att plötslig spädbarnsdöd beror på vaccin, känns det som att fler behöver få lite koll på vad det är för människa egentligen. Varsågoda.

Sen kom mars. Jag mådde bättre. Jag hade en plan, våren kom och så även ljuset. Så jag unnade mig lite ytlig bloggning om män som egentligen inte är snygga. Då vet man att jag mår bättre, när ytlighet åter prioriteras högt.

I april fyllde jag år. Jag nämner det inte för att jag bloggade något särskilt om det, utan för att ni ska komma ihåg det tills nästa april. Ok? I övrigt så tröttnade jag på att vara ytlig och gjorde en helvändning och bloggade om utilitarism. Hey presto vad det fick fart på folk.

Sen kom maj och bloggandet fick ta lite stryk av att vi fixade så mycket i trädgården. Det var ju helveteshålet, om ni minns? Men det är inte det jag tänker länka till, utan ännu ett upplysningsinlägg. Jag är ju rena rama utbildningsradion. Men med tanke på att antal barn som dör i trafiken har ökat under året, känns det som att det behövs. Ha era barn bakåtvända, för fan!

Och så juni då. Fy fan. Morfar fick sin dödsdom. Världen rasade. I juli orkade jag inte blogga alls.Och sen i augusti så dog världens bästa man till sist. Åh, denna sommar. Vilken hemsk tid det var.

Ni ser ju vilket värdelöst år 2010 har varit. Depression, vantrivsel på jobb och så förlusten av en av de jag älskar allra mest. Och som om det inte var nog så gick äckel-alliansen och vann valet i september. Och ja just ja, brunskjortorna kom in i riksdagen. Men något positivt kom i alla fall med det här skitåret. Jag berättade att jag var på smällen på ett väldigt finurligt sätt.

Oktober då. Det var ju typ nyss. Jag avslöjade i alla fall att jag inte tänker genomgå någon slags metamorfos och bli en självuppoffrande mamma när tredje barnet kommer. Jag tänker ju nämligen inte amma. Shock! Horror!

I november hakade jag på en trend, men slutade sedan rätt snart igen. Det där med temabloggning har aldrig varit min grej.

Och nu är det december. Slut på året. Alla i kör: tack och lov! Har någon haft ett bra 2010? Alla jag känner ser 2010 som ett av de absolut sämsta åren, någonsin.Så jäkla skönt att år aldrig någonsin kommer tillbaka.

(Det här är dock inte det sista blogginlägget i år. Jag vill nå 500, så det kommer minst 2 till.) 

4 kommentarer:

presens sa...

Jag har haft ett fantastiskt 2010!

Linda sa...

Pappa fick också sin dödsdom i juli och 4 dagar senare gick han bort. Det är det enda jag kommer att minnas av 2010. Helvetes pissår. 2011 kan bara bli bättre!

Lena sa...

2010 var ok. 2009 är året då det enda jag tänker komma ihåg är att Nikes föddes. Resten sög.

presens sa...

Ja, alltså, det var mycket annat som sög med 2010, det ska jag inte förneka, men trots allt...