lördag 27 mars 2010

1337

Ibland när jag sitter och fnissar över särskrivningar i annonser, syftningsfel i tidningsartiklar eller bara grodor i en produktbeskrivning, så slår det mig att det finns säkert såna som jag och de mina - men inom andra områden. Eller hur?

Visst lär det finnas matteälskare som sitter och hånskrattar åt folk som inte exakt på sekunden kan räkna upp 10 decimaler i pi och facebookar varandra med kommentarer som "ha ha, såg du att i dagens tidning hade de skrivit fel på fjärde decimalen i pi? Såna töntar, man undrar ju hur de klarade skolan"? Jag är säkert ett offer för "andra sidans" hån. Sure, jag har koll på språk och ord och sånt - men jag kan inte fatta hur mobiltelefoner fungerar. Hur kan man prata med någon på andra sidan jorden i en sån liten manick?! (Jag vill inte ha något svar, det borde vara omöjligt och är trollerikonster alltihop!)

Jag måste således vara ett precis lika tacksamt offer för naturvetare som princessmammorna är för mig och de mina (jodå, jag vet att jag redan använt det uttrycket, men jag gillar det ok?) Det känns ju faktiskt lite surt att inse, vem vill vara den folk skrattar åt?

Fast å andra sidan så är jag blond med stora bröst och det innebär att alla naturvetarnördar egentligen är kära i mig, för det har jag sett i the big bang theory!

13 kommentarer:

Cecilia sa...

...och så utgår vi alla ifrån att du är ironisk när du stavar prinsessa med c..? My swedish litt. teacher-senses are tingling...

Anonym sa...

jo, du och bbt tjejen är ju jättelika på alla plan

Ellen sa...

Cecilia - ja men självklart! Trodde att det var tydligt. :-)

Anonym - nej jag vet. Hon passar i magtröjor oändligt mycket bättre än vad jag någonsin kommer göra. :-(

ak sa...

När jag ska in och stadsvandra brukar jag på riktigt hoppas att ingen modebloggare ska se mig och tänka något elakt ._.

Ellen sa...

Åh ja! Modebloggare har så mycket material i mig att det inte är kul ens.

K sa...

Det roliga är att du inte ens HAR koll på "språk och ord och sånt". Tack för att du förlänger mitt liv:D

Ellen sa...

K - jaså inte?

Du är rolig du. :-)

K sa...

Det är inte riktigt på sin plats att vara så kaxig som du är när du:
A) Tror att mediciner har biverkningar, B) använder dig av frågetecken efter utsagor och C) slirar runt bland olika tempus. För att nämna några exempel.

Ellen sa...

Men snälla människa. Jag använder också parenteser för hela meningar, jag blandar flera språk på en gång, jag börjar alldeles för många meningar med och, och avslutar alldeles för många meningar för tidigt. Det är lite gulligt naivt av dig sådär att inte vara insatt i att man medvetet kan använda ett felaktigt språk för att skapa en stilkänsla.

Sen om du inte gillar den så är det helt ok. Men inte ens någon som du använder väl samma stil oavsett vilken text du skriver? I såna fall har du verkligen noll koll.

*Skrattar fortfarande åt att du verkligen inte fattar*

K sa...

Jag tog inte upp dina "och" osv för att jag självklart fattar att det är din "grej" att skriva så. Dock är det knappast stilbildande att skriva "har biverkningar" istället för det korrekta. Det är bara en jävla miss, kom inte och påstå något annat.
Tempus är en annan sak som jag inte köper att du blandar för att skapa en "stilkänsla"(som förövrigt betyder just känsla för stil ditt pucko).

Ellen sa...

Du är rolig. Verkligen jätterolig.

:-D

K sa...

Och du är ägd.

K sa...

Nappa på guldläget då!