onsdag 3 mars 2010

Ljusa förhoppningar.

När snötäcket ligger tungt och tjockt är det kanske lite svårt att tänka på våren. Men vad annars ska jag göra då? Hur uthärdar man det här hiskeliga vädret om man inte tänker på att det kommer liv igen om några veckor?

Jag planerar odlingar i pallkragar. Lök, sallad, krasse. Jordgubbar och smultron. Allt ska ha sin plats i trädgårdens ena hörn, där det nu står gamla takpannor och en gammal torkvinda och allehanda skärp. All with the courtesy av de förra ägarna som inte riktigt Kunde Förstå vad "tomten ska vara städad och avröjd" i kontraktet stod för. Inte heller förstod de att "flyttstädat hus" skulle innebära att man faktiskt behövde tvätta fönstren, så vad kan man egentligen begära?

Där i alla fall, där skräpet tronar och en grushög ligger bortglömd, där ska jag ha min lilla odling. Där ska vi sitta och avnjuta kvällssolen och känna doften från luktärtorna. Någon gång, när snön har smält och livet kommit åter.

1 kommentar:

Gnillib sa...

Precis såna här funderingar har jag också. Nu är vår miniminiradhusträdgård täckt av x antal cm snö, men när den har smält så ska vi ha precis allt. Rosor ni alla rosa nyanser som finns, kaprifol, snödroppar, KROKUS (min mamma sa att man kan ha hur mycket krokus som helst!), tulpaner i alla färger som finns, jordgubbar (de är kvar sen förra ägaren!) och ett litet lusthus med en flöjtspelare. Snart, snart, snart...