tisdag 9 mars 2010

För mycket fritid, apparently.

(Jag vet, jag vet. Kommentarerna har väl knappast rasat in så egentligen borde jag kanske hålla ut lite till? Men fyra stycken får räcka, jag är bloggberoende nog för att vara en svartfot med stolthet.)

När jag läser på Familjeliv så upptäcker jag hur många som orkar bry sig om helt värdelösa saker. Jag är ändå en sån som kan tröttna på mitt eget engagemang - ibland vore det skönt att inte alltid ha en åsikt om precis allting, men även jag finner vissa saker lite väl konstiga.

Som varför man bryr sig om huruvida andra väljer snitt eller inte. Hur kan det ha med någon annan att göra? Samma med smärtlindring: varför är det someone elses business ifall jag knarkade i mig allt som fanns tillgängligt, eller om jag klarade mig med fårull från anderna och lätt massage på utvalda punkter? Eller  vad sägs om amning? HUR kan man ha ett så futtigt fattigt liv att det är viktigt att påpeka att alla borde amma? Varför är det det? Varför skulle någon annan ha rätt att lägga sig i det, varifrån får man luft? Hur kan det ens vara av intresse hur andra mammor ger sina barn mat? Och apropå mat, varför lägger man sig i ifall andra gör sin egen barnmat eller använder sig av burkmat?

Dessa kvinnor (o ja, bara kvinnor) har alltså inget viktigare för sig än att lägga sig i  hur andra kvinnor sköter sin kropp, väljer att föda, väljer att mata sitt barn eller liknande. Var ska det sluta? Kommer jag snart få läsa upprörda trådar om hur sjukt det är att vissa kvinnor inte rakar sig mellan benen? Eller vänta... såna trådar finns visst redan.

Välkommen till Familjeliv. Här har alla en åsikt om allt. Till och med om ditt underliv.

(Jodå, jag vet att jag lämnar målet halvöppet här - jag har som sagt rätt många åsikter själv. Men det finns en viss skillnad på att ha åsikter om saker på samhällsnivå, t.ex. föräldrapenningsuttag och saker på individnivå, t.ex. amning)

5 kommentarer:

K sa...

Jag tror att det som ligger till grund för att folk har åsikter om att andra väljer att inte amma är att det ibland ringer varningsklockor när föräldrar sätter sin egen bekvämlighet före barnets bästa. Skulle man starta en tråd där man skrev "Jag låter mitt barn springa omkring utan blöja inomhus för jag VILL inte byta blöja och vaktas av en upptränad hund för jag VILL sova" skulle förmodligen även integritetshysterikerna gå i taket. Det handlar enligt mig om olika grader av bristande omdöme, lathet, omognad och frågan är vart gränsen dras?

Om man säger såhär, att ingen reagerar på andras val i livet kan få värre konsekvenser än att folk "lägger sig i".

JsN sa...

På vilket sätt skulle det vara att sätta förälderns bekvämlighet före barnets att låta barnet slippa blöja så mycket som möjligt. *fattar inte*

K sa...

Äääh dåligt exempel bara, fatta poängen istället-_-

ak sa...

Det är ju det som är så konstigt med FL. Om man säger IRL att barnen får se på TV på helgmorgnar och äta en banan för att man verkligen inte orkar gå upp då så är det ingen som har något att invända mot, man möts av enbart igenkännande skratt. Men svart på vitt och dessutom på FL så ter sig allt HY-STEEEHRISKT.

Säg den som alltid väljer barnets bästa liksom...och jag ska visa dig min söta lilla stjärt, i hög upplösning och för hela internets.

Ellen sa...

Annaklara- Precis! Hur jäkla skevt är det inte där? Helt absurt.