onsdag 24 mars 2010

I drömmarnas värld.

Jag har alltid drömt mycket. Det är många drömmar som jag minns varje natt, och ofta så hinner jag börja drömma redan innan jag har somnat. Vilket kan vara trevligt, drömmar är ofta roliga och lärorika. På sistone har det dock blivit så att mina drömmar har fått ett eget liv, för ett tag sen drömde jag ju om en sak, vaknade och somnade sedan om - och drömmen hade fortsatt utan mig. Ibland, när som helst, kan jag få minnesbilder från drömmar som jag drömt för flera år sedan och inte tänkt på sen dess.

Utöver det så drömde jag häromnatten att jag var på en semesterort vid ett varmt hav, vi badade och hade det trevligt. Sen skulle vi gå och äta och jag tänkte för mig själv att "varför går vi inte till den där restaurangen längre bort, den som var så bra sist vi var här?" och tänkte då - i drömmen - på en restaurang på samma semesterort som jag besökt... i en tidigare dröm. Själva semesterorten är helt fiktiv och inte ens lik någon semesterort jag har varit på tidigare. Hur weird är inte det? Ok att återvända till samma ställen eller så, det gör jag också hela tiden. Men att referera i drömmen, till en annan dröm som jag knappt kommer ihåg längre? Märkligt.

Jag vet inte, har jag ett väldigt livligt drömliv? Hur mycket drömmer ni? Vad är det knasigaste ni drömmer?

4 kommentarer:

Anonym sa...

att höra andra berätta om sina drömmar är verkligen intressant

leos mamma sa...

i don't. men han jag är gift med drömmer så det räcker och blir över. inte riktigt lika galet som sleep talking man, men åt det hållet.

presens sa...

Så drömmer jag också. Jag har vissa ställen som jag återkommer till, utan att de finns i verkligheten. Eller det kanske de gör, men jag har aldrig varit där. Vissa människor återkommer också. Det mest irriterande är när drömmarna är textade, för givetvis är texterna alltid fulla av väldigt underliga fel.

Anonym sa...

Jag drömmer massor och ofta. Det knasigaste jag drömmer är när jag träffar min mormor och pratar med henne och stryker henne på handen. Hon har varit död i många år och i drömmen vet jag att hon inte lever men vi pratar ändå.. Och det är så verkligt på något vis..

Knasigt men samtidigt mysigt.

I mina ständigt återkommande värstingdrömmar måste jag försöka ringa någon men kan för mitt liv inte slå rätt nummer, jag slår numret om och om igen men trycker hela tiden på fel knappar.. Surt.