lördag 20 mars 2010

Serendipity (nej inte riktigt, men det är ett så fint ord)

( Bakgrund: Emmy skulle ha hetat Lilly, men vi ändrade oss. Det har vi aldrig berättat för henne, hon är ju bara 2.5 år och ämnet har inte riktigt kommit upp.)

Förut idag så frågade maken Emmy vad en eventuell lillasyster skulle heta (nej, jag är inte på smällen!).
Emmy: Lilly!
Vi: Oj, va? Vi hade tänkt Kerstin om det blir en lillasyster någon gång.
Emmy: Mm... men jag gillar Lilly!

Det var lite spooky sådär. Å andra sidan har hon ju definitivt bättre namnsmak än sin storebror som tyckte att en eventuell lillasyster ska heta Roger.

3 kommentarer:

Familjen skogstokig sa...

Varför har du raderat förra inlägget? Det var en viktig, men jobbig diskussion, ju.

Ellen sa...

Familjen - för att det var så embarmligt dålig skrivet. Ihopkastat på en höft på två minuter och jag tyckte att ämnet behövde mer av min tid, bättre ord, mer tanke bakom resonemanget.

Jag ska försöka få tiden till att skriva ett nytt på samma ämne.

Familjen skogstokig sa...

Bra, för det är en viktig diskussion. Men jag vet inte om jag egentligen tycker att den diskussionen måste ta mer tid att formulera än andra. (Missförstå mig rätt nu) För om vi inte för diskussionen om svåra saker (dödshjälp, organdonation, etik i största allmänhet) ofta, på olika sätt och kanske ibland ogenomtänkt så blir det bara ännu svårare. I andra mnen är det ju ofta i de bara framkastade argumenten som de största tvisterna uppstår, och kanske även de största vändningarna eller närmandena. Kanske.