onsdag 10 mars 2010

Jihad-Jane, really?!

Ge fan i att kalla henne för Jihad-Jane! Seriously? Vem kom på det smeknamnet? Vem tyckte att det ens var bra?

And on that note, varför fortsätter svenska medier med den otroligt uttjatade och barnsliga leken "luften är fri"? Ni vet, man viftar handen jätteirriterande och provocerande framför ansiktet på en person - men när personen blir arg så fnissar man fram att "luften är fri, luften är fri! Du kan inte göra något, luften är fri!". Det är liksom den känslan man får när de återigen publicerar den förbannade rondellhundsteckningen. Ja, ni har rätt att göra det. Ja, det suger att bli mordhotad för en ful jävla teckning. Men måste man vifta så mycket att handen nästan går av och vara så ivrig att man nästan kissar på sig när man skriker fram "LUFTEN ÄR FRI HA HA HA HA!"?

För övrigt är det ju jättekul att man får det här att handla om bara muslimer och islam. För andra religiösa blir ju aldrig någonsin såhär provocerade. Det är ju bara de där muslimerna. Eller hur var det nu? *host, Ecce Homo-utställningen, host*

4 kommentarer:

Anonym sa...

skulle du vara rabiat ateist? du visar precis den helt opåkallade vördnad och respekt för religionen som alla andra gör. skulle du tassa lika varligt fram om det var politiska åsikter som blev trampade på? i övrigt så tycker jag din tendens att vurma för just muslimer tycks rimma illa med din "ateism".

Anonym sa...

för övrigt så kommer namnet från henne själv. hon kallade sig så på nätet. du har åsikter om precis allt men har förbannat lite koll. sluta blogga, snälla!

Ellen sa...

1. Nej, jag tycker inte att det är rimligt att överreagera såhär. Jag tycker att det är idiotiskt, absurt till och med. Och just därför tycker jag att det är ett paradexempel på hur sjukt det är med religion. MEN! Jag fattar inte varför man måste anstränga sig för att provocera, för det är det man gör nu. Jag tycker inte att man ska låta bli att publicera rondellhundsbilder av rädsla eller när det finns fog för det. Men nu är det i princip på pin kiv vilket jag tycker är onödigt. Precis som jag har tyckt att det är onödigt att publicera andra bilder "bara för sakens skull" som man ofta gör. Det är skillnad på att få, behöva och på att göra det "bara för att"

2. Jag frågade ju varifrån namnet kom. Uppenbarligen har hon inte bara den dåliga smaken att vara fanatiskt religiös, hon är rätt kass på smeknamn också. Då har vi rett ut det, tack för din medverkan. :-)

3. Nej, jag tänker inte sluta blogga. Du är fri att sluta läsa dock.

Ellen sa...

4. Vurmar jag för just muslimer? Har jag ens skrivit om något sånt här tidigare? (Återigen: en fråga. Jag har sån noll koll på min egen blogg till och med)

Enda anledningen till att jag kanske försvarar muslimer mer än andra religiösa är för att jag skräms lite av att leva i en tid då hetsjakt pågår på araber och muslimer utan att någon reagerar. Lär vi oss inget av historien? Det var inte ens 100 år sedan en hetsjakt på ett folkslag gick lite överstyr.