tisdag 6 april 2010

Saker jag älskar att hata, del vetefan.

Jag hatar när man klagar på påskkärringar. Vad är det för fel på den traditionen egentligen? Jodå, jag fattar om man blir sur och tycker att de ska vara utklädda och allt sånt - men om de nu klär ut sig och traskar runt med fina små kort och artigt önskar glad påsk, vad är det då för fel egentligen?

Däremot stör jag mig på att vi bor i Närke där folk har noll koll på att man går på skärtorsdagen. Istället får vi traska ut på påskaftonen, när vi egentligen ska måla påskägg och allt sånt. Vidare så stör jag mig jättemycket, eller förlåt, jag älskar att hata att folk inte kan tänka sig att killar också kan vara påskkärringar. Som inte ens när det är hittepå och utklädnad kan tänka sig att ta på lillpojken en kjol, utan måste starta hysteriska trådar på Familjeliv om hur man klär ut någon till påskgubbe. Vad är problemet liksom?

Det här inlägget kanske kommer typ en vecka för sent, men om jag hade skrivit det då så hade jag inte kunnat illustrera med en bild på finaste påskkärringarna ever. Exploatera barnen för konsten ftw.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Killar kan visst vara påskkärringar, lucior med för den delen. Även i Värmland går man faktiskt påskkärring på påskafton, det gjorde vi även när jag liten, och det här med skärtorsdagen måste vara ett modern påfund:-)

Dina påskkärringar var jättefina!

/Anna Panna

Anonym sa...

Ja, visst är det på skärtorsdagen de ska gå, trodde att det var så överallt?

Jag tycker att det är en rolig tradition, men självklart ska de vara utklädda, annars är det ju ingen poäng med att gå runt alls...

Jos sa...

fina kärringar!, vilket även mina (söner, 5½ & snart 4) var. på påskafton, mot alla tradition, för att kompisarna inte samlats för att påskpyssla innan dess. men det funkade fint det med.

Finns det vekrligen människor som anser att pojkar inte kan vara påskkärringar, lucior, prinsessor? idag? låter stenålders.