onsdag 18 november 2009

Fattiga riddare

Till lunch idag åt vi fattiga riddare, efterrättsversionen med grädde, kanel och socker. Bara tomma kolhydrater och snabba kalorier. Eller tvärtom.

Men jag förstår inte riktigt vad problemet är med att äta en icke-näringsrik lunch/middag då och då? Jag förstår inte varför man måste slänga i lite bovete i pannkakorna och servera dem med grönsaker och svampstuvning? Varför kan man inte få äta dem med grädde och sylt som måltid? Vi pratar enstaka gånger här - vad är problemet?

Är det näringsrikt? Nej.
Är det nyttigt? Nej.
Blir ungarna mätta och glada? Verkligen.

Om man äter bra mat i övrigt, exakt vad är felet med lite spaghetti med pesto till kvällsmat. Eller en pizza ibland? Eller pannkakor med sylt, grädde och ingen fullkornsprodukt så långt ögat når? Jag fattar verkligen inte. Vari ligger skadan?

7 kommentarer:

Unknown sa...

Ingen skada skedd, så länge man LÖPTRÄNAR!

Ellen sa...

Ah, så klart. Jag sätter ungarna på bandet direkt! Eller springer efter dem med ficklampan i skogen. Jaga jaga, hets hets!

Unknown sa...

Natur är att föredra. Berätta gärna lite om växter och djur medan löpträningen fortgår, learning by LÖPTRÄNING!

Malinka sa...

Problemet med pannkakor är att ens man skickar dödande blickar på en, för han blir inte mätt.

När jag var liten älskade jag pannkakor med sylt till middag. Men jag klarar det bara inte i dag. Alldeles för sött.

Nix, det behöver inte vara fullkorn och apnyttigt, men jag klarar inte det söta och det feta i för stort omfång.

Ellen sa...

Malinka - jag gillar inte heller pannkakor. Tycker att det blir för sött som middag. Men ungarna och maken älskar det. Så jag får böja mig, som alltid.

ak sa...

Nej jag tycker det är helt OK. Just pannkakor är ju dessutom så himla billigt. Och iaf jag tycker det är kul att steka dem.

Leos Pappa sa...

Pannkakor till middag for the win! Jag ser inte heller problemet, om det inte är varje middag hela veckan.

Det som däremot ÄR ett problem är alla sönderstressade PK-föräldrar som försöker leva upp till sina egna orealistiska krav på sitt föräldraskap, samt uppfattade förväntningar från omvärlden, flitigt utprånglade via hetsmedia..

Föräldraskapet innefattar ju så många orosmoment som det är. Varför lägga sten på den bördan och nojja över struntsaker?



Och blir det för sött, gör hälften crepes. mums.