tisdag 3 november 2009

Jobb jag vill ha som aldrig annonseras ut på ams, del 1

Jag vet inte vad det här jobbet skulle ha för titel, men det spelar mindre roll.
Mitt drömjobb är att vara den som läser nya böcker och sedan skriver ihop en intressant baksidetext.



Läsa + skriva, mina två stora färdigheter. (Den som trodde att "läsa" inte kan vara en färdighet har inte sett mig läsa i ljusets hastighet)






Så om det är någon som sitter på ett bokförlag och känner att ni vill ge bort världens drömjobb: I'm right here! Ni ser, jag kan till och med göra det på engelska också!



(Gud vad jag stör mig på det här med att man ska ha bilder i bloggen. Varsågoda liksom, här ser ni mig med otvättat hår hålla en random bok och se muppig ut. Enjoy!)

6 kommentarer:

Malinka sa...

Du menar att du vill ha jobbet att skriva baksidestexter till böcker som du tycker om, eller hur?

För det är inget kul skriva "läsinspirerande" texter till böcker som man hatar alternativt är helt likgitig inför.

Trast mi.

Ellen sa...

Jodå, jag skulle gärna ta det också. Se det som en utmaning. Kanske inte lika kul, men ändå. Läsa och skriva, som yrke! Fatta liksom. (Eller, du fattar ju.)

Åsa sa...

Hehe smart inlägg i din blogg, borde det inte finnas såna jobb på bokförlagen?

Ellen sa...

Åsa - jo, det borde det. Men jag antar att de är mer eftertraktade än en chokladbit hemma hos oss, så jag vetefan hur jag ska ro iland ett sånt jobb. Särskilt eftersom jag är helt värdo på att sälja mig själv.

Kerstin sa...

Lektör = sån som läser inkomna manus och bedömer om de är värda att hamna i papperskorgen eller hos någon beslutande person. Jag var rätt nära att få ett sånt jobb för hundra år just tack vare min läshastighet. Nu vet jag inte om de har högre krav än enbart läshastigheten. Men visst ångrar jag ibland att jag inte hoppade på...

Ellen sa...

Kerstin - åh, jag fattar att du ångrar det. Jag kanske ska ringa runt till förlag och skryta om min enorma läshastighet? Känns som en bra strategi. ;-)