onsdag 18 november 2009

Jag har inte alltid varit lika perfekt som nu...

Alltså, hur GÖR man för att komma på vettiga rubriker? Jag lyckas ju uppenbarligen inte.
Anyhow, jag snubblade över en gammal tråd från Familjeliv idag. Det är jag som har startat den och jag undrar ifall vi är helt ensamma om att uppmuntra olydighet när den utförs på ett kreativt sätt.

Herrejävlar alltså. Basåattnivet så kommer Noa bli ligist och sno godis av sina vänner och säkert cykla ut på vägen om vi bara tittar bort en sekund.

Och jag bara tittar på min unge som säger åt sin lillasyrra att hålla hans hand eftersom det är en bilväg 100 meter bort. Min lilla son som var den enda på förra förskolan som aldrig var taskig eller puttade sina vänner. Min skitunge som typ tycker att han är rebellisk när han tar ett äpple utan att fråga.

Hey - jag säger inte att han inte kommer bli ligist och värsta gängledaren. Bara att om han blir det så beror det knappast på att han när han var tre fick käka lite ostbågar trots att vi hade sagt nej från början.

3 kommentarer:

Lilla a sa...

Håller med dig att det ibland bara känns som hälsosamt att de små inte köper allt man säger till dem rakt av utan att de vågar utmana ibland. Jag vill i varje fall inte ha ett barn som gör precis det som alla säger till honom att göra utan jag vill att han skall tänka själv och våga stå upp för det han tycker och tänker. Hur skall han lära sig det om han inte får börja säga och göra ifrån hemma.

Titta gärna in på min blogg: gladdagboken.se Idag är jag lite arg och vill ha någon att dela min ilska med.

/Lilla a

ak sa...

Gud vad härlig jag är i tråden!

Det tristaste av allt tycker jag är folks tydliga sug efter att fördöma. Liksom inte ett UNS av jaha, oj intressant, hur skulle ni t. ex göra om...? Utan bara nej FY, vet ni inte att alla barn har assburgers, ETT NEJ ÄR ETT NEJ. Ingen som helst nyfikenhet, hur tänker ni, är ni inte oroliga för att bla bla. Utan pang bom våldtäkt fängelse eksem.

Kul att vara en benhård vägg liksom, för mig personligen skulle det på många sätt bli helt värdelöst att ha familj med den attityden.

aequinoxia sa...

"pang bom våldtäkt fängelse eksem". Skitsnyggt!!! :-)