fredag 9 september 2011

Grr. Argh.

Nämen, det var kanske ingen slump att jag började dagen med gnäll och bråk. Inte heller en slump att jag fick lust att ringa kompisarna som ska hit på middag imorgon och bara "ni kan inte äta här, det är ett vidrigt, snuskigt och smutsigt råtthål och jag äcklas av att bo i den här misären". Inte en slump.

Jag är allergisk mot uttryck som "skulle kvinnor styra världen, DÅ..." eftersom jag tror att det är makt, inte kön, som korrumperar. Men detta ständiga månatliga, onödiga, jobbiga. Jag tror att om män hade haft mens, eller om kvinnor hade styrt världen, så hade vi haft ett val. Det förefaller mig så absurt att vi kan skicka folk till månen, klona får och välja kön på barn men inte kunna säga nej till att må dåligt en eller flera perioder i månaden. Jag fattar inte. Jag är 27 år. Jag har fött tre barn. Jag har, faktiskt, ingen jävla nytta av mina äggstockar längre. Det borde gå att liksom operera in ett chip som slår ut all äggproduktion för tillfället.

Men det finns det ju inte. Det närmaste man kan komma är tydligen hormonspiral, för då finns det vissa som helt sluppit the hell that we go through. Men kom igen, det är ju ungefär som att det finns vissa som säger att de har slutat med chips och börjat ta trapporna till jobbet och helt plötsligt hade de gått ner 20 kilo. Det händer inte mig, om man säger så.

Vi har en extremt utvecklad teknik idag. Vi har forskning som är makalös. Vi kan nästan göra allt. Jag vill slippa blöda, ha ont och vara sur - det är inte kärnfysik. Fix it för fan!


6 kommentarer:

presens sa...

Åh, jag håller så med. Stäng av produktionen när den inte behövs, slå på den när man vill ha den. Fan, vissa dagar är jag så sugen på att bara skära ut skiten.

Tahira på Londonsvenskar.com sa...

Har du testat hormonspiral? Eller antar du? ;-). Min livskvalitet höjdes rejält med spiralen.

Lo sa...

Hormonspiral funkar för mig också.:-)

ak sa...

Märkte inget särskilt med spiralen. Med SSRI däremot, ho ho! PMS, så...2009 blir det väl för min del.

Ellen sa...

Men jag har reagerat så dåligt på hormoner i p-piller att jag inte riktigt vågar hormonspiral trots att det är total skillnad på hormonpåverkan.

Borde säkert prova. Tror ändå inte att det kommer hända mig, jag är följd av otur, inte tur.

Cissi sa...

SSRI och Cyklo-F is the shit! Nästan som 2010-talet.. (Samt menskopp)