torsdag 22 september 2011

Hejsan.

Jag hinner inte blogga idag, för vi åker till Rom imorgon, eller jag åker redan ikväll för flyget går tidigt imorgon bitti och vi bor två timmar från flygplatsen och jag är lite nervös för det här att vara ifrån Majken i fyra nätter så jag oroar mig lite över det och så försöker jag packa och komma ihåg allt jag ska ha med mig och tvätta så att jag har rena kläder och så hittar jag inte de blå sandaler jag hade tänkt ha på mig och så är jag stressad över att jag vet för lite om konsthistoria så jag försöker klämma in massa kunskap om målningar, fresker och statyer nu i de sista skälvande minutrarna och så borde jag egentligen städa lite här hemma också eftersom jag lämnar maken ensam med barnen i fyra dygn borde han åtminstone få ett rent hem att börja kaoset i, och nämnde jag att jag är nervös inför flygresan eftersom jag alltid blir åksjuk även på flygplan och jag hatar att flyga men älskar att resa och så har vi missat att vi måste ha med reseadapter, men tur att jag i alla fall kom ihåg att köpa ny linsvätska.


7 kommentarer:

KatarinaZA sa...

Andas! Glöm inte att andas. Och ha skoj.

Jojjo sa...

Haha världens längsta mening!

Anna sa...

1. Försök att äta lite frukost, även om det är tidigt. Banan? Vitt bröd? Full English Breakfast? Vad du kan få i dig. Drick avslagen coca cola, doctor's orders!
2. Ta postafen.
3. Kolla att du har minst en kräkpåse i stolsfickan framför dig på planet.
4. Drick mer avslagen coca cola, i små klunkar.

Jag flyger massor och blir också väldigt åksjuk. Det enda som hjälper är ovanstående, även om morgnar är allra värst, just för att man inte hunnit äta så mkt.

Har du tur tolkar cabin crew det som att du är flygrädd och låter dig kolla i (eller tom sitta!! Score!) cockpit, men det är ju inte alltid man har sån tur (fast det är klart, terrorister kan väl också fejka åksjuka, så egentligen ska man väl vara glad för det). Till Rom är det ganska stora plan också, vilket gör resan stadigare och bättre. Försök att få en plats i mitten av planet, ungefär i höjd med vingarna brukar vara det bästa tycker jag, det är minst "vingligt" där.

Ha det råkul!
Hälsningar Kräket

Ellen sa...

Anna - åh, jag kan inte ta postafen för då blir jag helt däckad resten av dagen. Rent utav drogad tyvärr.

I övrigt så fungerar cola jättebra, ja. Och saltlakrits, speciellt djungelvrål. Jag vågar inte äta frukost eftersom jag har ibs och min mage reagerar på allt möjligt och så himla kul är det inte att dessutom vara dålig i magen på flyget.

Vi flyger RyanAir så det är små skitplan med otrevlig personal, så någon cockpitsträff eller ens en mitt på flygplanet finns inte. "Man får vad man betalar för". ;-)

Men tack för tipsen! Ska se till att ha kräkpåse, bara vetskapen om att den finns gör det lite enklare.

Anna sa...

Ellen: Ja Ryan är faktiskt skit. (Fast deras plan är OK, det var 737 jag tänkte på som "ganska stora". Som om det skulle vara någon tröst vad jag tycker om deras flyg...) Och synd med Postafenen, jag däckar också men inte i mer än någon timme, så för mig funkar det. Förstår precis vad du menar med att bli drogad dock. Jag var sån med Glanil, Postafens föregångare.

Tjockalocka sa...

Åksjuka utan trötthetsdäck botas lätt med tuggummina Calma som finns på apotek. Funkar kanon och man blir inte trött av dom.

Anna sa...

Tjockalocka: Min tanke när folk tipsar om Calma är alltid att de egentligen inte är åksjuka. Blotta tanken på att tugga tuggummi i illamåendets stund får mig att eh... nästan kräkas. Och när det gäller morgonflyg är illamåendets stund tyvärr från uppstigning, så proaktivitet gäller liksom inte.