söndag 14 augusti 2011

Brukar ni också googla varje person ni träffar?

Här är en sak jag inte fattar: hur hittar folk som jag bara är ytligt bekant med hit? Inte de jag känner på riktigt, de lär ju inte ha undgått att jag bloggar*, dessutom kan alla mina facebookvänner hitta hit därifrån.

Det är de andra jag menar. Ni vet, typ förskolepersonal. Granntanter. Barn till förskolepersonal (!). Flickvänner till gamla bekanta från gymnasiet. Mostrars hundars kattvakter.  HUR HITTAR NI HIT? (Förväntar mig kanske inget svar här, men ändå.)

Jag har ju inte köpt någon "I'm blogging this"-tröja än. Jag brukar inte heller skylta med min blogg när jag träffar folk ety jag inte vill att de ska känna till den. Ändå möts jag av det ständiga "jag läste på din blogg att..." och jag fattar inte.

Googlar folk alla de möter? Jag menar, jag är ju inte Kissie. Jag har en skitliten blogg om man ser till det stora hela. Det är inte rimligt att folk ska anta att jag har en blogg. Om de sedan har antagit det så är det ju rätt lätt att hitta den dock, bara att googla and here we are.

Men hur kommer folk på idén att ens leta? Det är det jag undrar.

Det, samt varför jag alltid är sugen på chips när jag köpt godis och på godis när jag köpt chips. Men det är en annan historia.


*(Däremot är det väldigt få av mina vänner som faktiskt läser min blogg. De är en försvinnande liten del av alla som läser här. Jag vet inte om jag ska ta det som en förolämpning eller inte.)

8 kommentarer:

presens sa...

Alltså, jag googlar inte alla jag träffar, men många. Varför inte? *stalkervarning*

Sandra sa...

Jag googlade på mig själv, hade en blogg som hette "enligt mig.." och då hittade jag din, läste lite smått, skrattade lite och sen fastnade jag här..men jag vet inte vem du är alls. Utan jag fastnade som sagt och tycker bara du skriver bra och samtidigt skojigt med härlig attityd!

Om du nu måste veta det..

Tahira sa...

Har inte alla bara FL helt enkelt?

Karolina sa...

Jag googlar inte heller MEN om jag får nyss om någon ytlig bekant/förskolepersonal/gammal klasskompis blogg så läser jag den...

Pelle sa...

Tahira - nej, det vet jag att de inte har.

Karolina - ja, jag skulle också läsa. Men det är nyset jag är intresserad av.

Ellen sa...

Och som vanligt är Pelle jag.

Sofie sa...

Jag är en FL-stalker som gillar dig där och på så vis hittade hit. Nu har jag dessutom en unge själv så vi har ännu mer gemensamt (jag är också genusmedveten, skriver, gillar tvserier etc).

Karolina sa...

Fast veta får man (jag) alltid, i allafall i min bekantskapskrets kan man ringa någon man inte har träffat på ett år för att berätta att någon man sommarjobbat meds lillasyster bloggar...jag bor iofs i en liten stad, det händer inte så mycket..(och inte kan jag stava heller - tur att det inte är jag som ska skriva på heltid:))