måndag 15 augusti 2011

Jo, alla kan dela.

Gud vad trött jag är på allt jävla tjafs om att det kommer bli SÅ HEMSKT för folk ifall en tredelad föräldraledighet skulle införas.

Alla, nästan alla, kan dela. De försvinnande få procent (promille?) som inte kan dela kan säkert ansöka om dispens eller gå till soc. De flesta som säger sig inte kunna vill helt enkelt inte. Så enkelt är det.


Det var bara det jag hade att säga.

8 kommentarer:

Bajsnödig kvinna sa...

Ja, och vadå, vad vore det fruktansvärda i en tidigare förskolestart om nu vissa verkligen inte kunde och inte fick dispens? Jag har länge undrat varför vi inte har en större valfrihet när det gäller det. Varför man t.ex inte kan skola in tidigare och sen jobba deltid (båda föräldrar of course) i ett par år.

Så fyrkantigt, som vi har det.

Ellen sa...

Ja, det är ju också så jävla märkligt. En tiomånaders får absolut inte börja på förskolan, ens tre timmar om dagen, men en ettåring kan gå 10 timmar direkt. Weird.

Familjen skogstokig sa...

Word!

Jenny / Ekopyssel sa...

Bra skrivet. Tycker det är himla intressant att ingen säger något om att en mamma som är ny på jobbet/student/högavlönad tar ut föräldraledighet (snarare skulle det bli ramaskri om hon inte gjorde det) men för en man är det helt plötsligt en helt godtagbar ursäkt.

Jag säger som jag gör med många liknande ämnen - om man bara inför det så kommer det som folk ser som problem idag att vara tvunget att lösa sig på en samhällelig nivå. Om man dessutom kör en tredelad och inte en tvådelad så har man ju en tredjedel att spela på och det borde de flesta kunna klara sig på utan problem.

Malan sa...

Eller så kan man bara anse att dom flesta som skaffar barn faktiskt är vuxna och då förhoppningsvis kan dela upp föräldraledigheten på det sätt som passar bäst i just sin familj. Helt utan inblandning från politiker.

karina sa...

fast varför skulle då just bara föräldraledigheten vara utan inblandning av politiker? Då kan ju den som är sjuk själv får bestämma över sin sjukersättning. Jag kan väl tillsammans med min familj själv få bestämma över hur vi disponerar a-kassan om jag blir arbetslös. Eller?

Tudorienne sa...

Word!

Malan Då kan man göra det för sina egna pengar. Skattefinansierad föräldrapeng ska självklart vara antingen tvådelad eller möjligvis tredelad.

Ellen sa...

Malan - ja, så kan man ju tycka. Men nu gäller ju den tanken inte för något annat som staten finansierar, så varför just för fp?

Dessutom är det ju jävligt märkligt att alla som "kan bestämma själva" bestämmer exakt likadant.