torsdag 18 augusti 2011

Dagens fråga.

Det här med att träna bowling, hur fungerar det egentligen? Det bästa man kan få är väl strike, no? Hur lång tid kan det egentligen ta att träna upp sig så att man får strike varje gång? Jag menar, om jag som total amatör som bowlar en gång vart femte år lyckas få strike 2-3 gånger per bowlingtillfälle - borde inte de som faktiskt tränar och tävlar få strike varje gång?

Och när (jo, när, för det kan ju inte vara så svårt att träna upp sig) alla får strike hela tiden - hur vinner man då? Den som har snyggast segergest? Den som har pimpat klotet bäst? Den med snyggast rumpa?

Jag fattar inte. Men bowling måste ju vara en lätt sport att utöva. Bara "jag är bäst i Sverige", och så behöver man inte nämna att alla andra som tränat något år eller två också är bäst i Sverige. Eftersom alla får strike hela tiden.


2 kommentarer:

Hannah sa...

Höhöhö. Roligt inlägg. ^^

ullrika sa...

Okej. Torrbollen förklarar:

Alla får inte strike. Dom som är bäst i världen snittar kanske typ 220 på en säsong (dvs många strikes men resten spärr - alla käglor ner på två försök). Bowling är en klurigare sport än man kan tro. Jämför med t ex curling som kunde hålla en tiondel av svenskarna vakna nätterna igenom under OS! :D

Å nä, själv suger jag på att bowla. Jag är verkligen sämre än de flesta. I praktiken alltså. Teoretiskt är jag rätt vass vilket gör mig till en grym coach!