tisdag 23 augusti 2011

Kan vi #prataomdet?

Risgrynsgröt, vispgrädde, apelsin och socker - blandat! Ihop!

Att det finns folk som skyller dålig psykisk hälsa på Staffan Westerbergs barnprogram när en maträtt som ris a la malta existerar känns väldigt fel.


5 kommentarer:

KatarinaZA sa...

Ha ha! Jag kan bara hålla med.

Anonym sa...

va, det låter ju supergott. Aldrig provat, men vad är problemet?

JsN sa...

Fast det du beskriver är apelsinris!

Ellen sa...

JsN - jag googlade styggelsen och fick upp flera såna recept. Vad är skillnaden mot ris a la malta?

JsN sa...

Apelsinerna!

Sen kan man ha i hyvlad mandel, då blir det mandelris.

Mandelris och risalamalta är gott om det är god gröt och lagom med grädde och ätes helst med körsbärssås. Apelsinris är vedervärdigt om det är hinnor kvar på apelsinerna och bara måttligt gott annars.

Tillsätter man ägg och saffran blir det sån där gotländsk specialitet.

Men det är klart, det är nästan ett krav att man gillar både risgrynsgröt och grädde!