måndag 22 augusti 2011

Dagens utbrott!

Hur svårt ska det vara att fatta att man ska pilla bort den lilla "iittala"-lappen på skålarna/ljusstakarna/whatever?

Det är inte meningen att den ska sitta kvar. Ni är pinsamma! Klistrar ni på en lapp med "målad av" ifall ni råkar ha en äkta tavla också? Sparar ni lapparna på kläderna för att det ska synas i vilken affär de är köpta i? Blir skålen snyggare om det märks att den var dyr?

Fatta att vara en så bajsnödigt ängslig människa att man inte vågar pilla bort lappen, för att det då inte SYNS att det är ett "fint" märke på en fucking ljuslykta.

Sorgligt.

25 kommentarer:

Anna sa...

Har du sagt A måste du säga B. Berätta vad som hänt. Varför just idag?

Ellen sa...

Jag är bara skitgrinig idag. Det är hösten som drabbat mig.

Så nej, jag har inte varit hemma hos någon som vägrat ta bort lappen. Jag bara häver ur mig uppdämd ilska.

Ellen sa...

Och! Om man nu inte VET att lappen ska tas bort, för det kanske inte alla vet, så är det självklart inte fel.

Det är det där att veta om det, men ändå låta bli - för då SYNS det ju inte att det är ett fint märke.

Tudorienne sa...

Nej nu får du lugna ned dig. Jag har massor med lappar kvar. För jag har inte TIIIIID att pilla bort dem. Det betyder inte att jag tror att jag är nåt för att jag har höganäsgods.

Tahira på Londonsvenskar.com sa...

Fast då måste man ju hålla på att skrubba klister hur länge som helst. Vi ärvde Iittala-glas av min mormor och jag pillade bort en lapp, men klistret är fortfarande kvar efter många diskningar så de andra lapparna får stanna - de sitter ju som berget.

Ellen sa...

Tudorienne och Tahira - okej. Det förstår jag. Fast jag tycker inte klisterlapparna lämnar så mycket klister kvar?

Tahira Faye sa...

På just de här glasen gjorde de det, och jag vill inte riskera det med andra. Hellre att folk tror att jag är "bajsnödigt ängslig" än att det fastnar damm och skit på mina dricksglas. Hade lapparna börjat falla av, skulle jag naturligtvis ta av dem. Men de har inte ens lossnat i kanten ännu...

Lo sa...

Roligt då att om man köper andrasortering på Skruvs glasbruk så får man med klisterlappar att sätta på själv (det gjorde vi inte, dock brukar jag inte heller klippa bort ev märken på mina kläder, om de råkar synas)!

Ellen sa...

Lo - på riktigt? Det kan vara bland det roligaste jag har hört idag faktiskt!

ullrika sa...

Jag skrattade högt när jag läste ditt inlägg för typ sådär brukar jag också tänka! Men... så läste jag kommentarerna och blev lite tveksam. Man kanske INTE ska dra bort klisterlapparna och shit då har ju du och jag fel? Vet du med bestämdhet att man ska? (obs, jag är inte ironisk)

ps. hittade hit av en slump och här verkar finnas mycket skoj läsning! stannar ett tag till!

Ellen sa...

Nej, den ska bort. Jag vet med bestämdhet att lapparna ska bort.

Och jättevälkommen hit! Stanna forever!

ullrika sa...

Det finns nog risk att jag gör det! Tack!

JL sa...

Fast just iittala är väl värsta wt-märket? ;-)

Anna sa...

Jag tar bort dom när dom börjar lossna, vilket brukar gå fort. Sen håller jag med om att klistret sitter kvar, men har man naglar går det fort att få bort.
Hur vet du att lapparna ska bort egentligen? Det är inte så att man får en beskrivning med om hur man ska göra (men det kanske det borde göra)
Trodde du hade varit hemma hos någon och stört dig, man blir nyfiken.

MW sa...

Jag hatar alla former av lappar, DE SKA BORT. Det första jag gör när jag handlat nytt är att lägga skålen/glaset/lyktan i vatten och sedan skrubba bort lappfan. Limrester kan man ta bort med t-röd eller annat lämpligt lösningsmedel URSÄKTER GODTAS EJ.

...och då är ändå höst min favvoårstid :)

Tjockalocka sa...

Nej men lappar på glas och ljuslyktor ska inte bort! Om man inte tvångsmässigt vill det. Dom är ju limmade med specialklister för att sitta kvar även efter diskmaskin. Det bryr jag mig inte det minsta om. Ittala är väl mer commodity än märke anyways?

Däremot märkeslappen på ärmen på herrkostymen ska sprättas bort! Och stygnet som håller ihop sprundet på snäva kjolar ska sprättas.

Ellen sa...

Jo Tjockalocka, de ska bort.

Och det är ju det som är poängen, att iittalla är ju inte ens något speciellt, det är bara det billigaste "finare" märket som finns. Det är därför det blir så himla larvigt när man vill skylta med att man minsann (!) haft råd med en finsk ljuslykta.

Tahira Faye sa...

Men ingen av oss här har ju kvar lapparna för att "skylta", ingen jag känner heller. Jag undrar var du fått det ifrån? Paranoia eller projektion?

Ellen sa...

Tahira - googla and you will find.

Hur många som helst som bara "näe, tänker aldrig ta bort lappen - då kan ju folk tro att det är billighetsgrejer från ÖB!"

Karolina sa...

Jag håller helt klart med om att lappen ska bort! Dock går jag och grubblar på hur det är med badrumsmöbler, vi har bytt (fruktansvärd vattenläcka brrrr) och nu går jag och stör ihjäl mig på ett "märke" som sitter på framsidan av tvättställsskåpet, jag vill så gärna pilla men är skiträdd att fanérgrejset ska bli fult eller att det ska sitta limrester kvar för evigt...är liksom det enda som är nytt i huset så jag vill ju inte sabba det heller...

Tobias sa...

Klart dom ska bort, det ser så himla plottrigt och ostädat ut när det står en massa saker med sneda klisterlappar på överallt. Dom må vara limmade med specialklister, men ärmlapparna på kavajer är sydda med många, många stygn och dom ska ändå bort så det är ingen ursäkt.

Julia sa...

Åååååå håller så jättemycket med.

Malinka sa...

Jag noterade tidigare i dag att Åhléns-märket sitter kvar på en av mina snygga vaser.

Har glas från 40-talet där märkena fortfarande sitter kvar. Lite slitna, men kvar. Och de är diskade många gånger.

Min åsikt om lapparna är inte stark, men jag tar inte bort dem. Oavsett om det är Åhléns eller Orrefors.

Emma sa...

Alltså, angående klister... 1: kemiskt ren bensin. 2: bomullstops. 3: kombinera 1&2. 4: applicera på bajsnödiga glas/vaser etc.

Lo sa...

Kanske är det mer ängsligt att tvångsmässigt pilla bort alla märken bara för att ingen ska tro att man tror att det är viktigt att det är ittala och inte ikea. Men vad vet jag, som inte orkar bry mig varken om det ena eller andra. Är de lösa så åker de bort, annars- orka! Vare sig det är finmärken eller fulmärken.