tisdag 23 augusti 2011

Underbara EllenDet här äppelträdet står på vägen en bit ifrån vårt hus. Eftersom det är kommunens tomt och de skiter fullständigt i dessa äpplen går vi och plockar friskt. Idag har jag påbörjat två satser äppelchips och dessutom lagt in äppelbitar till minst två äppelpajer i frysen. Perfekt att ta fram i höst!

Anledningen till att jag ens berättar detta är för att jag inte är riktigt nöjd med hur jag framställt mig i den här bloggen när det gäller husmoderlighet, naturkunskap och allmän duktighet. Folk i min närhet som läst bloggen kommer på riktigt fram och bara "Vet du att det finns något som heter SVAMP i skogen? Det finns det! Den går att äta. Fast inte den röda med vita prickar, förstår du? Vill du plocka SVAMP i skogen? Vill du prova det? Det kan vara kul. Vet du vad skogen är? Det är det där gröna där borta med massa träd. Vet du vad träd är?"

Eller så får jag beröm för att jag "orkat" gå en kilometer, "vad duktig du är, hur känns det!?". Så bara så att ni vet: idag har jag dels gått en promenad på typ 5 kilometer, dels skalat och fixat med en jävla massa äpplen.

Apropå att vara underbar och allt därtill. Ni har väl inte missat Sonjas otroligt roliga video om Underbara Clara? Om ni har det, masa er genast dit och se den!

Öh ja, det var väl allt. Jag är alltså INTE helt dum i huvudet och världens lataste. Inte hela tiden i alla fall.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej svejs, har läst din blogg ett tag och gillar dig :-) tänkte höra hur du gör äppel chips, det kunde vara något för min 4.5 åring som inte äter mkt frukt!

Tack tack om du orkar
Johanna (hittade dig på FL självklart) :-)

Ellen sa...

Jag hyvlade äpple med en osthyvel, lade på plåt med bakplåtspapper och sen in i ugnen i massor av timmar på låg värme. Låt ugnsluckan stå lite öppen också. Sedan är det bara att vänta tills de är så sega eller hårda man vill ha dem.

Du kan pudra kanel och socker på ifall du inte vill ha dem lite småsura också. :-)

Anonym sa...

Tackar tackar det ska genast provas